Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Srebrno jezero - smeštaj

Garni Hotel Danubia Park

Srebrno jezero na dohvat ruke. Hotel se može pohvaliti brojnim sadržajima, kao što su teretana, bilijar sala, stoni tenis, i aqua park u letnjoj sezoni.

Nedaleko od Velikog Gradišta nalazi se najpopluranija destinacija za odmor u istočnoj Srbiji, Srebrno jezero. Smešteno u dolini Dunava, nastalo je pregrađivanjem dunavskog rukavca, ušuškano brdima predstavlja “srpsko more”.

Nastanak jezera se vezuje za zaštitu ramskog rita od podzemnih voda 1971. godine. Jezero prima vodu Dunava, a na svom podzemnom putu voda se filtrira kroz brojne peščane dine što omogućava da voda bude čista. Naziv Srebrno jezero dobilo je po svetlucanju i odsjaju koji se stvara na površini vode u popodnevnim satima, kada sunce krene da zalazi, dajući mu boju nalik na srebrnu.

Turistička ponuda jezera je podređena gostima koji su sve brojniji iz godine u godinu. Uređena plaža sa ugositeljskim objektima, akvapark, sportski tereni i zabavni park za najmlađe čekaju na turiste da uživaju. Sportske aktivnosti su razvijene na jezeru pa se ovde možete oprobati u jedrenju, skijanju i vožnji kajakom. Za ljubitelje krstarenja na raspolaganju je brod „ Sliver Star “, koji plovi po lepom plavom Dunavu i upoznaje vas sa tvrđavama Ram i Golubac.

🗺️ • Srebrno jezero