Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Nova godina 2021.

Nova godina 2021. – Kada pomislite na doček Nove godine, razmišljate koje je to idealno mesto gde će vam provod, doživljaj i avantura biti za pamćenje. Za takvu priliku je uvek najlepše otići na neko putovanje, pobeći iz svakodnevnice i upoznati se sa različitim destinacijama gde se Nova godina 2021. dočekuje na svojstven način. Sklopiti lepo i korisno, kako se u narodu kaže, a to je zasigurno novogodišnje putovanje. Zamislite želju na mestima koje ste dugo iščekivali da posetite, a to može biti Kapadokija, Istanbul, Sarajevo, Trebinje, Skoplje, Atina, Sofija, Kušadasi.. Na vama je da se odlučite i doživite pravu magiju novogodišnje noći.

KAPADOKIJA

Kao iz neke bajke, postavljena na suve anadolske ravnice, Kapadokija je oblast i monumentalni kompleks čudnovate lepote i danas predstavlja čudo prirode. Naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači „zemlja lepih konja“. Ovim prostorom dominiraju brda i jedinstven pejzaž koji će vas oduševiti i činiće se kao da ste na nekoj drugoj planeti.  Kapadokija je bogata istorijom, a svakako je let balonima nešto što ćete pamtiti za ceo život.

ISTANBUL

Istorijski i velelepni grad, nekada Carigrad, Konstantinopolj, a danas Istanbul. Istanbul je centar kulture sa svojim spomenicima, veličanstvenom arhitekturom, ulicama, raznovrsnim bazarima, jedinstvenom hranom i začinima i duhom orijenta gde god da se okrenete. Ovo je grad koji je bio prestonica sultana i koji vam daje mogućnost da se na trenutak vratite u prošlost. Grad istoka i zapada, hrišćanstva i islama, grad modernog i starog. 

KUŠADASI

Naziv grada Kušadasi potiče od malog ostrva nazvanog „ostrvo ptica“ sa kojim je povezan uskim nasipom. Od nekada malog ribarskog mesta prerastao je u jedan od glavnih turističkih destinacija u Turskoj. Mnogi narodi i civilizacije su kročili ovim prostorom, i ostavile traga u ovom gradu.  Duh orijenta možete osetiti na svakom koraku na ulicama, u hrani, začinima, i ljudima. Kušadasi je egzotična destinacija koja pruža mnogo, na vama je samo da joj se prepustite.

TREBINJE

Bosna i Hercegovina nikada neće prestati da oduševljava, pa je putovanje u Trebinje  idealno za one koji žele i sevdaha i meraka. Trebinje je grad kamena, sunca, vina i platana. Po mnogima je jedan od najlepših gradova u Bosni kome može da parira samo Mostar sa svojim mostom i starom čaršijom.

SARAJEVO

Grad kome se svi uvek vraćaju, grad koji ne spava, grad u kome su stvarana velika dela na obe strane Miljacke. Zvuci poznate sevdalinke, dućani, kafa i ratluk uz poznatu i jednstvenu Baščaršiju stavljaju Sarajevo na vodeće mesto u Bosni i Hercegovini. Izlet do Blagaja i minulog Mostara će upotpuniti doživljaj na ovom putovanju.

SKOPLJE

Skoplje je najveći grad u Makedoniji koji odiše južnjačkim duhom, srdačnim ljudima i dobrom zabavom. Burna istorija ove zemlje stvorila je bogate znamenitosti koje nadmašuju očekivanja svakog posetioca. Stara čaršija, Kameni most i Kale tvrđava su samo jedan od razloga da izaberete Skoplje za svoju sledeću destinaciju.

MARDIN

Kao slika i prilika celokupne turske različitosti u kulturama i verovanjima, u provinciji Mardin je smešten istoimeni grad. Nalazi se na UNESCO – voj listi svetske kulturne baštine, te ga vredi posetiti i istražiti. Specifičan je po svom izgledu i lokaciji jer se na jedno strani brda nalaze kuće stepeničasto poređane, a sa njihovih krovova se pruža pogled na nepregledne ravnice nekadašnje Mesopotamije.

SOFIJA

Drevni evropski grad u srcu Bugarske koji nikoga nije ostavio ravnodušnim jeste Sofija, drugi najstariji glavni grad u Evropi. Imajući u vidu bogatstvo kulturnih i prirodnih lepota, grad će vam omogućiti da bogato ispunite svoj odmor i uživanje, nadmašiti vaša očekivanja i porobuditi želju da ponovo dođete. Grad izvrsne hrane, dobre muzike i odličnog provoda, prepoznat kao idealna destinacija za mlade koji vole noćni život.

ATINA

U Atini se čuvaju uspomene na minula vremena, svaki kamen i ruševina ukazuju na istoriju koja je ovde ispisana. Akropolj je najprepoznatljiviji  simbol Atine, smešten u srcu grada koji pleni i privlači. Velelpna arhitektura, Peloponez, mitovi i legende o Staroj Grčkoj su deo onoga što ćete videti i osetiti u ovom čarobnom gradu.