Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Mini ture

Nove avanture uz naše mini ture

Sarajevo mini ture

Sarajevo

USKORO LETO 2021.
Mini ture Istanbul

Istanbul

USKORO LETO 2021.

Život je previše kratak da bismo čekali savršeno vreme za putovanje. Ovde možete pronaći najpopularnije destinacije za vikend odmor ili mini ture u zemlji i okruženju.

Mini ture

Bilo da želite da se divite pogledu isprepletanih gradskih boja sa nekog modernog gradskog trga, orezujete vinovu lozu dok kušate vino koje je nastalo u tom istom vinogradu, ili pak želite da se prošetate stazama prošlosti neke od najvećih imperija ikada, to ćete u našoj ponudi pronaći.

Višegrad, Trebinje, Mostar, Sarajevo, Troja, Pamukale, Efes, Tuzla, Mokra Gora, Mećavnik, Dobrun, Višegrad, Andrićgrad, Dubrovnik, Istanbul, kupanje, šetanje, druženje, divljenje, uživanje, nostalgija, arhitektura, istorija, geografija – sve to na jednom mestu!

Mini ture
TREBINJE

“Tribunija”, kako se prvi put spominje u 10. veku od strane Konstantina Porfirogenita, je grad koji se nalazi na krajnjem južnom delu Republike Srpske i BiH. Iznad Trebinja se izdiže planina Leotar, a sa svake strane je okruženo većim brojem brda, tako da kada gledate panoramu grada, Trebinje leži u širokoj dolini, kroz koju protiče reka Trebišnjica. Tokom poslednje decenije, Trebinje je postalo ekonomski, zdravstveni, kulturni, obrazovni, sportski i duhovni centar Istočne Hercegovine.

TROJA

Troja, kao jedan od najpoznatijih antičkih gradova u svetu, predstavlja grad “ljubavi, viteštva i gnezdo civilizacije”. Smešten je nedaleko od Dardanelskog moreuza, u podnožju planine Kaz za koje se, prema mitologiji, smatra kao prvo mesto gde je održan zbor za mis. Troja sa svojom istorijom starom oko 4000 godina, predstavlja jedno od najpoznatijih arheoloških mesta u svetu. Nalazi se na brdu zvanom Hisarlik sa kojeg se pruža savršen pogledan na tursku egejsku obalu.

SARAJEVO

Okružen planinama, Sarajevo je jedini grad gde se susreću Istok i Zapad na svoj način. Predstavljajući glavni grad Bosne i Hercegovine, leži u dolini reke Miljacke, u samom podnožju planine Trebević. Šetnja kroz ovaj grad uvešće Vas u neke neverovatne momente koje ćete zasigurno zauvek pamtiti. Skenderija most jedan je od najprometnijih i samim tim najopterećenijih mostova u gradu. Čarobni grad u kojem ćete uživati ispijajući kafu iz fildžana i sarajevskim ćevapima.

TUZLA

Tuzla se nalazi u severoistočnom delu Bosne i Hercegovine, na obroncima planine Majevice, na prosečnoj nadmorskoj visini od 239 metara. Tuzla je grad koji je čvrsto odlučio da turizam postavi kao glavnu polugu daljnjeg razvoja grada, kroz konkretne projekte koji su u samo nekoliko godine promenili imidž rudarsko-energetskog centra naše zemlje u značajnu turističku destinaciju. Ovo je jedini grad u Evropi koji ima slana jezera i jedini grad na svetu čija se slana jezera, kupalište i plaža nalaze u centru grada.

VIŠEGRAD

Višegrad iliti “čaršija na vodi”, kako je nazivan, nalazi se na krajnjem istoku Republike Srpske, udaljen samo 16 km od granice prema Srbiji, u kotlini reke Drine. Na reci Drini nalazi se veličanstven most razapet u redu svodova. Zato je Višegrad među turistima omiljen, po čuvenoj ćupriji na Drini o kojoj je naš nobelovac Ivo Andrić napisao čuveni roman. Most datira iz druge polovine 16.og veka i stil u kom je izgrađen je istočnjački, kao remek delo tadašnjeg graditeljstva. Ovaj grad predstavlja primamljivu turističku destinaciju koja je sve više posećena.

ANDRIĆGRAD

Andrićgrad je turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smešten na poluostrvu između reka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od višegradske ćuprije. Andrićgrad, nastao kao ideja Kusturice o kamenom srednjovekovnom gradu, inspirisan je delima i likovima nobelovca Ive Andrića. Predstavlja viziju kako je Višegrad mogao da izgleda da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi. Kada govorimo o ahrhitekturi, kroz ovaj grad se prožima više stilova i epoha, i to vizantijski stil, otomanski period, renesansa, klasicizam.

MOKRA GORA

Mokra Gora predstavlja živopisno planinsko selo koje se prostire između planina Tare i Zlatibora. Zajedno sa Šarganskim prevojem, u davnoj prošlosti se nalazila na značajnom putnom pravcu, o čemu svedoče ostaci starog rimskog kaldrmisanog puta i grobovi iz rimskog perioda. Popularna atrakcija i ono po čemu je Mokra gora poznata je “Šarganska osmica”, pruga uskog koloseka. Vožnjom na ovoj trasi, možete videti veći broj eksponata, starih lokomotiva i vagona, koji su zaštićeni kao spomenici tehničke kulture, što ovaj proctor čini jedinstvenim muzejom pod otvorenim nebom.

ISTANBUL

Istanbul je kroz svoju dva i po milenijuma dugu istoriju bio prestonica tri velike imperije: rimske, vizantijske i otomanske (turske). Danas je to pravi megalopolis od preko 10 miliona stanovnika, raskrsnica puteva i najznačajnija turska luka, moderan trgovački, industrijski i privredni centar od svetskog značaja. Istanbul je i obrazovni, kulturni i turistički centar Republike Turske. Šarmantna kombinacija starog i novog dela grada čini ga jednom od najinteresantnijih turističkih destinacija na svetu. Ovo je mesto gde se bukvalno susreću Istok i Zapad, prošlost i sadašnjost.

TIRANA

Tirana, kao glavni grad države Albanije, pruža sjajnu energiju i poseduje mnoštvo kulturnih znamenitosti. Najveća znamenitost je Skenderbegov trg sa njegovom statuom koji je glavna atrakcija ovog grada. Turisti iz celog sveta, pa i Srbije, iz Tirane se često vraćaju sa pozitivnim utiscima, posebno zbog gostoprimstva domaćina i ugostitelja. Ovaj grad ima brojne muzeje, galerije i pozorišta, a zanimljivi muzeji za posetu su Muzej nacionalne istorije, Arheološku muzej i Prirodnjački muzej. Tirana svakim danom postaje normalnija, uređenija i otvorenija prema svetu.