• 0112631738
  • info@milmirtravel.rs
  • Radno vreme: 08:00-20:00; Subotom 10:00-18:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Letovanje Turska

Turska nudi aktivnosti koje odgovaraju svakom temperamentu, hedonističko letovanje, avanture na otvorenom, jedna od naboljih kuhinja na svetu, kao i kulturno bogaćenje.

 

Za Vas izdvajamo najtraženije ponude, aranžmane koji su na trenutnim popustima. First minute, last minute, kao i destinacije koje mi posebno preporučujemo.

Budite u toku i informišite se na vreme.

Trenutno najaktuelnije

Letovanje Turska

Merhaba! Zdravo! Dobrodošli u Tursku, jedinstvenu zemlju koja je i evropska i azijska, u kojoj se prepliću zapad i istok, moderno i tradicionalno. Ovo je zemlja kontrasta kojih ima puno, ali opet svojim šarmom i raznolikošću dopunjuju jedni druge i čine jedinstvenu celinu. Šumovite planine i peskovite plaže, moderna arhitektura i antičke ruševine, zapadnjački šoping centri i tradicionalni turski bazari, ovakva ponuda je posebna i turisti kada jednom upoznaju čari ove zemlje, rado joj se vraćaju. Turske obale zapljuskuju Egejsko, Sredozemno i Crno More i tako su stvorene neke od najlepših plaža u Evropi. Pojedine primorske gradove nazivaju čak i turskom azurnom obalom ističući tako lepotu samih mesta, lepo uređenih plaža i tirkizne vode. 

Nasuprot aktivnom odmoru, plivanju u moru i obilasku kulturno-istorijskih znamenitosti stoji jedna tradicionalna turska aktivnost koja se ne sme propustiti. Boravak u hamamu ili turskom kupatilu je jedinstveno iskustvo i prilika za potpuno opuštanje. Nakon blagotvornog hamama pravo okrepljenje se doživljava ispijanjem tradicionalnog turskog čaja iz staklene čaše. Pored pića vredi pomenuti i gastronomske specijalitete po kojima je Turska poznata. Čuveni kebab, omiljena brza hrana širom sveta ovde se može naći na svakom koraku. Obavezno treba probati i kofte (ćufte), pilaf (pilav), jela sa bulgurom, a posebnu pažnju treba posvetiti slatkišima. Baklave sa pistaćima su ukus koji se pamti, dok je dondurma sladoled čije posluživanje se brzo pretvara u poseban doživljaj. Ali za to već morate doći u Tursku i uveriti se i sami. Letovanje Turska prestavlja jedan od programa na koji smo najponosniji. 

Ako ste avanturista, volite da putujete i uživate u upoznavanju novih mesta, naroda i kultura, ne dozvolite da vam nepredviđene okolnosti pokvare putovanja iz snova. Uz UNIQA putno osiguranje uvek putujte bezbrižno!