• 0112631738
  • info@milmirtravel.rs
  • Radno vreme: 08:00-20:00; Subotom 10:00-18:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Letovanje Kipar

• Letovanje Kipar •

Za vas izdvajamo najtraženije ponude, aranžmane koji su na trenutnim popustima, first minute, last minute, kao i destinacije koje mi posebno preporučujemo.

Budite u toku i informišite se na vreme.

Trenutno najaktuelnije

Mesto za letovanje i kulturni odmor koje Vam preporučujemo je Kipar, ostrvo u istočnom delu Sredozemlja. Kipar je natoplije ostrvo u Mediteranu, po legendi  mesto rođenja boginje ljubavi i lepote, Afrodite. Bogato kulturno nasleđe svedoči o istoriji ovog ostrva i tragovima raznih civilizacija koje su ga nastanjivale. Danas je Kipar podeljen na dva dela, turski – severni, i grčki – južni.

Sa 340 sunčanih sati godišnje, i 8 meseci dugom sezonom Kipar je omiljeno letovalište, a svojom turističkom ponudom zadržava taj status. Više od 6o plaža na Kipru je odlikovano “Plavom zastavom”, važnom oznakom koja je turistima sve bitnija prilikom odabira putovanja.

Mi smo se odlučili da vas vodimo u Aja Napu i Protaras, turističke destinacije koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ukoliko želite aktivan odmor i odličan noćni provod, naša preporuka je Aya Napa. Bele peščane plaže duž obale su po mnogima najlepše na ostrvu. Nedaleko od Aya Nape, na svega 8 km, smešteno je nekada ribarsko naselje, a danas veoma  posećen turistički centar, Protaras. Mirno mesto, sa dugim plažama i čistim morem je pravi izbor za porodični odmor.

Osim duge letnje sezone, Kipar može da se pohvali svojom gastronomijom koja predstavlja spoj grčke i turske kuhinje sa uticajima drugih kultura.  Nigde nećete probati sir, masline i grožđe koji naliče onima sa Kipra, a ako ne probate kiparsku rakiju i kafu, kao da i niste bili na Kipru.

Ono na šta je Kipar posebno ponosan jeste vino Komandarija, jedno od najpoznatijih i najstarijih vina na svetu. Slatko vino, amber boje sa pojačanim aromama, kafe, karamele, koštunjavog voća i meda nije približno nijednom drugom vinu.  Uz vino i poznate poslastice poput baklava, glika, kolokotesa, gurabija, lokuma ili suzukosa  upoznaćete još jedan raj na zemlji.

Ako ste avanturista, volite da putujete i uživate u upoznavanju novih mesta, naroda i kultura, ne dozvolite da vam nepredviđene okolnosti pokvare putovanja iz snova. Uz UNIQA putno osiguranje uvek putujte bezbrižno!