• 0112631738
  • info@milmirtravel.rs
  • Radno vreme: 08:00-20:00; Subotom 10:00-18:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Letovanje Egipat

Letovanje u zemlji sa moćnim Nilom i veličanstvenim spomenicima, bujnom pustinjom i fantastičnim destinacijama za odmor – Egipat.  

 

Za vas izdvajamo najtraženije ponude, aranžmane koji su na trenutnim popustima, first minute, last minute, kao i destinacije koje mi posebno preporučujemo.

Budite u toku i informišite se na vreme.

Trenutno najaktuelnije

Letovanje Egipat

 

Egipat je poznat kao kolevka civilizacije. Njegova prestonica je Kairo. Na ovom području se razvila prva država na svetu – Staro Egipatsko Carstvo. Egipat je čuven i po svom pismu – hijeroglifima. To je slikovno pismo gde su reči predstavljene simbolima. Uglavnom su njima ispisivane grobnice i hramovi. Neki od najpoznatijih hramova su Luksor, Edfu, Kom Ombo, Seti I i Karnak.

Priča o Egiptu ne može biti potpuno bez reči o piramidama. Nalaze se u Gizi, nadomak Kaira. Sačuvane su Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida. Na gizinom platou nalazi se i Velika Sfinga, sa ljudskom glavom i telom lava. Između njenih šapa nalazi se mali hram. Kako se Kairo nalazi u blizini obavezan je obilazak ovog haotičnog grada koji ima skoro 20 miliona stanovnika.

Dok s jedne strane Egipat nudi velike mogućnosti za obilazak kulturno-istorijskih spomenika i Kaira, nasuprot njima su prirodne lepote ove zemlje. Letovanje i Egipat idu ruku pod ruku. Vožnja bagi vozilima kroz pustinju u popodnevnim časovima i obilazak beduinskog sela omogućavaju uvid u život u pustinji. Krstarenje rekom Nil je nezaboravno iskustvo koje spaja uživanje u prirodi i obilazak hramova kao što je Luksor. Ronjenje i snorkling u blizini koralnih grebena su prilika za divljenje morskom svetu. Crveno more je popularno po krstarenjima i pruža vam priliku da posetite neko od gotovo pustih ostrva. Okružuje ih tirkizna voda poput onih na Karibima. A onda, nekon svega, odmor na dugim prelepim egipatskim plažama. Sitan pesak, mirna topla, čista voda. Letovališta na Crvenom moru garantuju lepo kupanje i apsolutni odmor.

Ako ste avanturista, volite da putujete i uživate u upoznavanju novih mesta, naroda i kultura, ne dozvolite da vam nepredviđene okolnosti pokvare putovanja iz snova. Uz UNIQA putno osiguranje uvek putujte bezbrižno!