• 0112631738
  • info@milmirtravel.rs
  • Radno vreme: 08:00-20:00; Subotom 10:00-18:00
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Letovanje Bugarska

Letovanje u zemlji u kojoj se fascinantne planine mešaju sa zlatnim plažama, dok se u gradovima prepliću noćni provod i umetnost – Bugarska. 

 

Za Vas izdvajamo najtraženije ponude, aranžmane koji su na trenutnim popustima, first minute, last minute, kao i destinacije koje mi posebno preporučujemo.

Budite u toku i informišite se na vreme.

Trenutno najaktuelnije

Letovanje Bugarska

Bugarska je poznata kao pristupačna destinacija za letovanje. Njenu 380 kilometara dugu obalu zapljuskuje Crno more. Svoje ime dobilo je po tamnoj boji koju ima zbog dubine mora u središnjem delu. Čak pet godina zaredom Bugarska je birana za takozvanu „best value family holiday destination“ od strane Family Holiday Report publikacije. Ponuda je bogata i raznovrsna, a opet u odnosu na ostale zemlje, povoljna. Neka od najposećenijih mesta na obali su Zlatni Pjasci, Nesebar i Sunčev Breg. Bugarska pruža odmor u velikim hotelskim kompleksima, ali i malim porodičnim hotelima. Zajedničko im je što koriste blagodeti zlatnih peskovitih plaža i čiste vode Crnog mora. Čak 11 Plavih zastava je dodeljeno bugarskim plažama.

Voda Crnog mora je prijatna za kupanje, ali je niskog salaniteta. Plima i oseka nisu mnogo izražene. Stoga pomeranje granica plaža nije tako vidljivo kao na primer u Egiptu i ne utiče na celokupni užitak. Kako je simbol ove zemlje bugarska ruža nezamislivo je ne pomenuti Dolinu ruža. Ona se nalazi na 2 i po sata vožnje od obale. Ukoliko dolazite sopstvenim prevozom upravo tu možete svratiti i uživati u lepoti ovog cveća.  Ne treba zaboraviti i na brojne kulturne manifestacije koje se održavaju u letnjim mesecima u Burgasu, Sozopolu i Varni. Postoje i tri velika aqua parka u mestima Nesebar, Zlatni Pjasci i rizortu Sani Beach. Idealno mesto za zabavu mladih i dece.

Ako ste avanturista, volite da putujete i uživate u upoznavanju novih mesta, naroda i kultura, ne dozvolite da vam nepredviđene okolnosti pokvare putovanja iz snova. Uz UNIQA putno osiguranje uvek putujte bezbrižno!