Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Hotel Aleksandar

★★★★

Hotel Aleksandar ima stogodišnju istoriju koja inspiriše umetnička dela. Sagrađena davne 1929. godine, već tada se znalo da će ovo biti zgrada koja će promeniti Vrnjačku banju, pa i šire. Najistaknutiji vlasnik “Hotel Aleksandar” bio je doktor Dragutin Živadinović. Nakon godina lutanja po svetu u svojstvu putujućeg lekara, odlučio je da se skrasi u Vrnjačkoj banji, znajući da će njegove isceliteljske moći ovde doći posebno do izražaja. Otkupio je vilu „Todorović“ nazvavši je sanatorijum, tj. lečilište Živadinović. Ubrzo, vila Živadinović je postala popularno mesto gde su svraćali velikani srpske politike, nauke i umetnosti.

Hotel Aleksandar je vila sa početka 20. veka, sagrađena pod uticajem pariske neoklasicističke škole i kompletno očuvana kako bi i dalje prenosila duh jednostavnijih vremena. Nalazi se u podnožju takozvanog, Crkvenog brega u samom centru Vrnjačke banje. Najveći park u Vrnjačkoj banji sa zelenilom, stazom za džoging i parkom za decu nalazi se na 150m od hotela. Zarad komfora svih gostiju, vila je modernizovana, tako da sadrži lift, Wi-Fi internet, kao i parking za goste.

CENOVNIK HOTEL ALEKSANDAR

Cene su izražene u € po osobi, po noći

01.09 – 29.12.2020

Tip smeštajne jedinice / usluga

Noćenje i doručak

Dvokrevetna / porodična  soba

25

Jednokrevetna soba (francuski ležaj ili dva odvoj,)

35

Jednokrevetna soba (ležaj za jednu osobu)

30

Dvokrevetan junior apartman

30

Jednokrevetan junior apartman

45

Dvokrevetan Aleksandar apartman

35

Jednokrevetan Aleksandar apartman

55

 

 

Jednostavna, ali šarmantna – tako će se najbolje opisati jednokrevetna soba (14m2). Upravo u jednoj od ovih soba, naši poznati književnici su sedeli, gledali u zelenilo Vrnjačke banje koje ih okružuje i smišljali nove romantične stihove ili lirske reči proze. Iako odiše duhom starih vremena, soba je sada kompletno opremljena i ima na raspolaganju ležaj za jednu osobu, radni sto, LCD TV sa kablovskim progamom, kupatilo sa tuš kabinom, fenom i bade mantilom, telefon, mini bar, Wi-Fi i klimu. Ipak, najviše će vas oduševiti pogled sa balkona na otvoreni bazen okupan suncem tokom celog dana.

Odmor u dvoje u Vrnjačkoj banji nećete nikad zaboraviti, a jedan deo uspomena biće rezervisan i za naš hotel i romantične dvokrevetne sobe. Probudite se sa pogledom na šarmantni „Monmartr“, niz vila rađnih u pariskom stilu koje se nalaze prekoputa hotela, popijte prvu jutarnju kafu u garnituri za sedenje dok vas sa zidova pozdravljaju fotografije nezaboravne banje kroz vekove. Dvokrevetne sobe (23m2) su moderno opremljenje, a udoban nameštaj, tiha i mirna atmosfera omogući će prijatan odmor. Svaka soba ima na raspolaganju francuski ležaj ili dva odvojena ležaja, radni sto, LCD TV sa kablovim programom, kupatilo sa tuš kabinom, fen za kosu i bade mantil, telefon sa direktnom linijom, minibar, besplatan WI-Fi i klimu .

Romantika je neizbežan deo apartmana „Junior“. Apartmani nose ime po hotelu, jer upravo na najbolji način u 30m2 predstavljaju našu filozofiju. Sama struktura apartmana je i staromodna i moderna – ulazite u dnevni boravak sa garniturom za sedenje u cvetnim dezenima tipičnim za dvorske sobe, a zatim možete kročiti u spavaću sobu sa francuskim ležajem i teškim zavesama koje garantuju privatnost. U apartmanu Junior prošlost se susreće sa budućnošću. Apartman poseduje sofu na razvlačenje, LCD TV sa kablovskim programom, radni sto, balkon sa pogledom na bazen, kupatilo sa tuš kabinom, fenom i bade mantilom, telefon, mini bar, sef, Wi-Fi i klimu.

Vrnjačka banja nudi sadržaj zanimljiv celoj porodici, a nama je uvek drago da ugostimo i naučimo malo o istoriji, tradiciji i našem nasleđu najmlađe članove vaše porodice, dok ih sveusrdno zabavljamo pored bazena ili u dečjem parku. Porodična soba je predodređena za uživanje i opuštanje nakon dana ispunjenog aktivnostima. Sobe imaju 23m2 i prilagođene su porodicama sa manjom decom. Svaka soba ima na raspolaganju tri odvojena ležaja, radni sto, LCD TV sa kablovim programom, kupatilo sa tuš kabinom, fenom i bade mantilom, telefon sa direktnom linijom, minibar, besplatan WI-Fi i klimu.

Ukoliko ne možete bez VIP tretmana tokom odmora, Aleksandar apartman hotela Aleksandar je stvoren za vas. Opustite se u dnevnom boravku uz omiljeno piće, pustite da recepcija za vas organizuje posetu SPA centru i samo ostavite sve brige za sobom. Da biste iskusili čaroliju ovog mesta, počnite od Aleksandar apartmana. Apartman ima na raspolaganju dnevni boravak sa garniturom za sedenje, LCD TV sa kablovskim programom, DVD, balkon, odvojenu spavaću sobu sa francuskim ležajem, sofu na razvlačenje, radni sto, TV, balkon, kupatilo sa tuš kabinom, fenom i bade mantilom, telefon, mini bar, sef, Wi-Fi i klimu.

 • Smeštaj na bazi noćenja sa doručkom (BB) za izabrani tip smeštajne jedinice po osobi po noći (doručak – na bazi švedskog stola).
 • Piće dobrodošlice (šampanjac,orange juice).
 • Korišćenje saune,jedan ulaz dnevno u trajanju od 1h uz predhodno zakazan termin na recepciji hotela.
 • Korišćenje otvorenog bazena u letnjim mesecima.
 • Ručak – doplata 10 € po izboru jela prema dnevnoj ponudi menija šefa kuhinje); doplata za decu 2-12 godina u skladu sa popustima za smeštaj.
 • Večera – doplata 10 € po izboru jela prema dnevnoj ponudi menija šefa kuhinje); doplata za decu 2-12 godina u skladu sa popustima za smeštaj.
 • Ukoliko je na doručku manje od deset osoba, doručak se poslužuje na bazi set menija.
 •  
 • Jedno dete 2-12 ostvaruje GRATIS SMEŠTAJ ukoliko deli ležaj u pratnji dve odrasle osobe – u dvokrevetnoj sobi.
 • Jedno dete 2-12 godina ostvaruje popust 50% na posebnom ležaju (sa minimum jednom odraslom osobom) u dvokrevetnoj sobi, odnosno popust 30% u apartmanu.
 • Jedno dete 2-12 godina ostvaruje popust 50% na posebnom ležaju (sa minimum dve odrasle osobe) u porodičnoj sobi ili apartmanu.
 • Dvoje dece u pratnji dve odrasle osobe – prvo dete 2-12 godina gratis smeštaj, drugo dete 2-12 godina ostvaruje popust 50% na posbenom ležaju u porodičnoj sobi ili apartmanu.
Postavite nam pitanje i dobićete odgovor u nakraćem mogućem roku:
Rezervišite svoje mesto na vreme:


🗺️ • Hotel Aleksandar

Nedaleko od Vrnjačke Banje nalazi se manastir Studenica, jedan od najlepših i najvećih srednjovekovnih manastira Srbije. Zadužbina je Stefana Nemanje, a datira iz XII veka.

Vrnjačka Banja

Smeštena u dolini Vrnjačkog potoka, u neposrednoj blizini Kraljeva, Vrnjačka banja, predstavlja simbol banjskog turizma i jednu od najposćenijih banja na celom Balkanskom poluostrvu. Istorija razvoja Vrnjačke banje vodi daleko u prošlost, kada su Rimljani naseljavali ova područja. Poznati po svom  graditeljskom umeću i neprevaziđenim veštinama, umetnički duh su izrazilli i u našoj banji. O tome da su Rimljani koristili lekovitu vodu za piće i odmor svedoči otkriveni izvor Fons Romanus, koji je simbol banje i čest motiv u sredstvima propagande. Za Vrnjačku banju su karakteristični hladni i topli izvori lekovite vode, i ima ih ukupno šest: „Topla voda“, „Slatina“, „Snežnik“, „Jezero“, „Borjak“ i „Beli Izvor“. Voda se koristi za piće, lečenje i relaksaciju. Odmor u banji je moguć tokom cele godine, a posebno tokom letnjeg perioda kada banja svojim posetiocima nudi bogat kulturni i zabavni program.