Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Vrnjačka banja - Smeštaj

Hotel Slatina

Vrnjačka banja – Hotel Slatina  pruža gostima besplatan parking, korišćenje bazena na otvorenom i fitness centra, korišćenje dečje igraonice.

Hotel Lider S

Hotel omogućava gratis smeštaj deci do 7 godina uz pratnju dve odrasle osobe. Gostima je omogućeno besplatno korišćenje  zatvorenog bazena, kao i besplatan parking.

Hotel Fontana

Hotel omogućava gratis smeštaj deci do 7 godina. Gostima je omogućeno besplatno korišćenje fitness centra, zatvorenog bazena i dečje igraonice.

Hotel Solaris

Gostima hotela je dostupno svakodnevno neograničeno korišćenje wellness centra, igraonice za decu, bazen sa tropskim barom i baldahinima, i biodesign bazen.

Zepter hotel Vrnjačka banja

Hotel omogućava gostima  besplatno korišćenje bazena, wellness&spa centra, fitness centra, sportskih sadržaja. Sportske aktivnosti su takođe u ponudi za ljubitelje aktivnog odmora.

Hotel aleksandar

Gosti hotela dobijaju 10% popusta na korišćenje usluga u termomineralnom kupatilu SB „Merkur“ koje se nalazi na 150 metara od hotela“Aleksandar“.

Hotel Kralj

Deca uzrasta do 7 godina mogu da uživaju u besplatnom smeštaju hotela Kralj. Gostima hotela je omogućeno besplatno korišćenje osnovnog wellnes paketa. 

Hotel Danica

Deca uzrasta do 5 godina imaju besplatan smeštaj u hotelu Danica. Iskoristite jedan relaks dan sa vaučerom od 10% popusta na Wellness centar hotela Solaris. 

Smeštena u dolini Vrnjačkog potoka, u neposrednoj blizini Kraljeva, Vrnjačka banja, predstavlja simbol banjskog turizma i jednu od najposećenijih banja na celom Balkanskom poluostrvu. Istorija razvoja Vrnjačke banje vodi daleko u prošlost, kada su Rimljani naseljavali ova područja. Poznati po svom graditeljskom umeću i neprevaziđenim veštinama, umetnički duh su izrazilli i u našoj banji. O tome da su Rimljani koristili lekovitu vodu za piće i odmor svedoči otkriveni izvor Fons Romanus, koji je simbol banje i čest motiv u sredstvima propagande.

U doba Turaka zna se da je srpski narod zatrpavao izvore, kako ne bi morao da služi turske begove koji su dolazili u Vrnjce na odmor. Značajni napredak se ostvario kada je knez Miloš Obrenović pozvao inženjera iz Saksonije, barona Sigmunda Augusta Volfganga Herdera da ispita mineralne vode. Njegov boravak u našoj zemlji i istraživanje koje je sproveo doveli su do izvesnog ukazivanja na svetlu budućnost Vrnjačke banje kada je njena voda upoređena sa lekovitošću vode Šlosburn u Karlsbadu (Karlove Vari) u Češkoj. Iako je ovo podstaklo na uređivanje, na razvoj je banja sačekala još nekoliko godina, da bi 1883. dobila status državne banje.

Veoma je značajna 1868. godina, kada je na inicijativu okružnog načelnika Pavla Mutavdžića, formirano „Osnovatelno fundatorsko društvo lekovite kiselo vruće vode u Vrnjcima” čime je započet organizovani razvoj turizma. Od tada Vrnjačka banja postaje i ostaje mesto lečenja, odmora, rekereacije, izletništva, sporta i dobrih poseta.


🗺️ • Vrnjačka banja