Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Sokobanja - Smeštaj

Hotel Soko Terme

Sokobanja – Hotel Soko Terme pruža gostima besplatno korišćenje wellnes sadržaja i korišćenje bazena sa termomineralnom vodom. Deca do 2 godine imaju besplatan boravak.

Sokobanja je prva ekološka opština u Srbiji i banja koja se bavi organizovanim turizmom 180 godina, pa je sa razlogom nazivaju kraljica banjskog turizma. Celokupna privreda je orijentisana na turizam, pa nije čudno što se u ovoj banji tokom jedne sezone ostvari i više od milion noćenja. Izvori lekovite vode Sokobanje su različite temperature i terapijske vrednosti, nazvani: „Preobraženje“, „Sveti Arhanđel“, „Banjica“ i „Lepterija“. Osim što je poznata kao centar balneterapije, ovde je razvijen i centar klimatoterapije, a posebno se ističe planina Ozren.

Banja ima mnogo uređenih izletišta u svom bližem okruženju koji su nezaobilazni  prilikom boravka u banji: Lepterija i  Sokograd, Kalinovica, Očno, Barudžija, vodopad Ripaljka, izvor Moravice, Borići, Sesalačka pećina, Vrmdžansko i Bovansko jezero, stari Vrmdžanski grad samo su neki od načina da obogatite svoj odmor.

Planina Rtanj sa vrhom Šiljak je jedan od najlepših vidikovaca u Srbiji. U narodu se smatra predskazivačem vremena, a rtanjski čaj je postao važan proizvod koji je stekao dobru reputaciju na tržištu.

Prostor na kome je smeštena Sokobanja omogućava razvoj više tipova turizma: zdravstveni, koji se temelji na lekovitoj vodi Sokobanje i banje Jošanice u blizini, ali i na klimi koja ima terapijska dejstva, pri čemu se posebno ističe Ozren kao klimatsko lečilište. Seoski turizam omogućava bajkoviti užitak u netaknutoj prirodi, čistom vazduhu i mirisu cveća, borovine, sena i pašnjaka.


🗺️ • Sokobanja