Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Hotel Vrujci

★★

Hotel Vrujci je jedini hotel u Banji Vrujci a dugi niz godina je sinonim za istoimenu banju – Vrujci. Specifičnost Hotela Vrujci je u tome što unutar hotelskog kompleksa poseduje izvore lekovite vode velike izdašnosti – preko 300 litara vode u sekundi, po čemu je Hotel na prvom mestu po količini vode u poređenju sa banjama u Srbiji. Takođe, lekovita banjska voda se koristi u celom hotelskom kompleksu za punjenje otvorenih i zatvorenih bazena, zatim u SPA & WELLNESS centru, kuhinji, sobama i apartmanima.

Hotel Vrujci je sportsko-rekreativni kompleks koji između ostalog poseduje 3 otvorena i jedan zatvoreni bazen. Otvoreni rekreativni bazeni u hotelu Vrujci (3 bazena) su jedinstveni u Srbiji s obzirom da su podignuti na samim prirodnim termalnim izvorima, a pune se iz duboke bušotine sa velikom količinom vode, pa su time i protočni. Voda se u toku jednog dana obnavlja do sedam puta. Uveče se bazeni prazne, a u toku noći se ponovo napune

 • Za goste hotela korišćenje otvorenog i zatvorenih bazena je besplatno (otvoreni bazeni rade od 1. Maja do 1. Oktobra).

 • Navedene cene su po osobi dnevno, izuzev apartmana koji je za dve sobe.

 • Ulazak u sobe je prvog dana posle 12.00h a izlazak poslednjeg dana do 10.00h
 • Ukoliko gost ne napusti sobu do 10.00h dužan je da plati cenu noćenja sa doručkom.
 • Dodatni ležaj u sobu se dodaje na zahtev gosta.
 • Pansion u 1/3 sobi iznosi 2.950 din a polupansion 2.700 din.
 • Usluge pansiona i polupansiona izdaju se na minimum dve noći, u suprotnom se cena uvećava za 20%.
 • U cenu usluga nije uračunata boravišna taksa (100 dinara) i osiguranje (100 dinara). Boravišna taksa za decu od 7 – 15 godina iznosi 50 dinara. Deca do 7 godina ne plaćaju boravišnu taksu. Visinu boravišne takse određuje Opština Mionica.
 • Fizioterapeutske usluge se naplaćuju po posebnom cenovniku.
 • Boravišna taksa za decu od 7 – 15 godina iznosi 50 dinara. Deca do 7 godina ne plaćaju boravišnu taksu. Visinu boravišne takse određuje Opština Mionica.
 • Deca 4 – 10 godina ako koriste zajednički ležaj plaćaju 50% od cene usluge, a ukoliko koriste poseban ležaj plaćaju 70%.
Postavite nam pitanje i dobićete odgovor u nakraćem mogućem roku:
Rezervišite svoje mesto na vreme:


🗺️ • Hotel Vrujci

Struganik je mesto važnih događaja za nacionalnu istoriju. U Prvom svetskom ratu, njegov meštanin — vojvoda Živojin Mišić komandovao je bitkom koju je dobio na teritoriji sela. Ovde se nalazi spomen-muzej — rodna kuća vojvode Živojina Mišića.

Banja Vrujci

Smeštena na obroncima Maljena i Suvobora, banja Vrujci dočekuje goste dugi niz godina.

Nekada davno na ovom mestu bili su samo izvori vode, pa se o banji pričalo kao o mestu na kome se voda nikad ne zaledi. Prema legend, u tim vodama su srpski vojnici lečili svoje rane. Jedan od takvih junaka je i Milan Toplica. Legenda kaže da je ovaj pobratim Miloša Obilića živeo u banji i uz pomoć njenih voda uspevao da se brzo oporavi od povreda koje je sticao u borbama protiv Turaka. Danas je ovo mesto poznato kao Banja Vrujci.

Banja Vrujci može da se pohvali izvorima lekovite vode i njenim vernim pratiocem, lekovtitim blatom koji pomažu u lečenju i opuštanju. Zahvaljujući svojim lekovitim dejstvima, banja je oduvek uživala veliko poverenje među posetiocima, ali u poslednje vreme beleži izuzetan rast broja turista što se javlja kao rezultat izuzetnog predela gde je smeštena. Zato se kaže da ova banja nudi mnogo više.