Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Banja Vrujci- smeštaj

Hotel Vrujci

 U hotelu imаte mogućnost koristiti usluge profesionаlne relаksаcione mаsаže zаhvаljujući prisustvu medicinskih stručnjаkа uključenih u hotelski progrаm.

Smeštena na obroncima Maljena i Suvobora, banja Vrujci dočekuje goste dugi niz godina. Nekada davno na ovom mestu bili su samo izvori vode, pa se o banji pričalo kao o mestu na kome se voda nikad ne zaledi. Prema legend, u tim vodama su srpski vojnici lečili svoje rane. Jedan od takvih junaka je i Milan Toplica. Legenda kaže da je ovaj pobratim Miloša Obilića živeo u banji i uz pomoć njenih voda uspevao da se brzo oporavi od povreda koje je sticao u borbama protiv Turaka. Danas je ovo mesto poznato kao Banja Vrujci.

Ova banja može da se pohvali izvorima lekovite vode i njenim vernim pratiocem, lekovitim blatom koji pomažu u lečenju i opuštanju. Zahvaljujući svojim lekovitim dejstvima, banja je oduvek uživala veliko poverenje među posetiocima, ali u poslednje vreme beleži izuzetan rast broja turista što se javlja kao rezultat izuzetnog predela gde je smeštena. Zato se kaže da ova banja nudi mnogo više.

Živopisni predeli, planinski proplanci  i prostrana brda, čiste reke i misteriozne pećine prirodne su lepote koje se rečima ne mogu opisati. Srednjovekovni manastiri i crkve, spomenici i gradovi su važno kulturno nasleđe na koje je valjevski kraj ponosan.

Motivi za dolazak u banju mogu biti različiti. Ako želite da uživate u prirodii, šetate po šumama i proplancima i da uživate u zalasku sunca i cvrkutu  ptica, ili vam je potreban oporavak, nećete pogrešiti ako dođete ovde. Za sve ljubitelje sporta su takođe u ponudi višestruke mogućnosti,  pešsačke staze, staze zdravlja koje vode u obilazak banje, mesta pogodna za lov i ribolov, savremeni fudbalski, teniski i košarkaški tereni samo su deo ponude koja može biti zanimljiva posetiocima koji žele da se upoznaju sa predelom i lepotama koje su nam date. Postoji jedno mesto gde sve ovo možete da dobijete. To je Banja Vrujci. Toliko je predela koje treba istražiti, osetiti i doživeti. Neka Banja Vrujci i njena okolina budu početna tačka ovog leta.


🗺️ • Banja Vrujci