Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Banja Vrdnik - smeštaj

Banja Vrdnik – Gosti hotela mogu da uživaju u vodenom svetu i mnogobrojnim sadržajima poput bazena sa “brzom rekom” i masažerima i vodenim mlaznicama, bazenom za isplivavanje, mozaik bazen sa pogledom na banju Vrdnik i mnogim drugim.

Etno kompleks Vrdnička kula

Sa terase se pruža prelep pogled na Vrdnik i Frušku goru koji može da učini da Vaša prva jutranja kafa ili porodični ručak budu nezaboravni. Gosti mogu  da uživaju u wellness-u ili da izajme bicikli ili štapove za nordijsko hodanje.

Smeštena na južnim padinama Fruške gore u sastavu nacionalnog parka, nedaleko od Novog Sada i Beograda, banja Vrdnik je postala najpopularnija destinacija u Vojvodini za odmor. Status banje Vrdnik dobija 1997. Godine, što je čini jednom od najmlađih banja na turističkoj karti Srbije. Čist, nezgađen  vazduh svrstava je u red vazdušnih banja. Možemo reći da istorijski koreni Vrdnika sežu u daleki 19. vek, kada je ovo banjsko lečilište bilo poznato po rudniku mrkog uglja, dok više od sto godina kasnije iz jama nije počela da izbija topla i slana voda, čime se počela poklanjati pažnja Vrdniku kao mestu lekovite vode – banji.Turizam je u banji razvijen tokom cele godine, ali najveći promet turista se ostvaruje  tokom letnje sezone kada je ovde i najlepše, jer zelenilo planine okružuje čitav prostor dajući mu posebnu čar. Preko leta Vrdnik je idealan za one koji žele da pobegnu od vrućine i da se rashlade na spoljašnjim bazenima, dok je tokom zime moguće opuštanje na unutrašnjim bazenima sa termo-mineralnom vodom čija temperatura varira oko 30 stepeni, dok napolju  veje sneg. U Vrdniku se nalaze manastir Ravanica i Vrdnička kula-lokalitet iz  doba rimskog cara Probusa, građena u trećem veku, radi zaštite od neprijatelja koji su dolazili sa severa. Manastir Vrdnik poznat I pod nazivom Ravanica posle stradanja u austrijsko – turskom ratu obnavljaju sveštenici iz manastira Ravanice kraj Ćuprije, po kojem i nosi drugo ime. U obnovljenom manasiru su monasi položili mošti kneza Lazara, zbog čega ima veliku vrednost. 


🗺️ • Banja Vrdnik